Türkiye’de İLK DEFA KODLAB ve Enine Boyuna Eğitim ortaklığıyla 7-10 YAŞ Çocukları İçin Özel Olarak Oluşturulmuş bir pakettir.
Paket içerisinde 5 Özel Kitap yer almaktadır.
Kitapların 3 tanesi Dikkatle Düşündüren Algoritma ve Kodlama Etkinlikleri
2 Tanesi ise Teknoloji Kodlama ile ilgili OKUMA Kitabıdır. Bu iki kitap ise okudukça öğretmektedir.
7-10 yaş grubundaki çocuklara kodlama öğretmek isteyen öğretmenler, ebeveynler artık nereden başlayacağınızı biliyorsunuz.
Kodlama etkinlikleri içerisinde çıkartmalarla çocuklar eğlenceli bir şekilde öğreneceklerdir. Kutu temsilidir. Kitaplar paket halinde gönderilmektedir.
Kitaplar Birinci Sınıf, İkinci Sınıf, Üçüncü Sınıf olarak tasnif edilse de 7-10 yaşındaki her çocuğa hitap etmektedir.
Çocuklara KODLAMA Öğreten Eğitim Seti (7-10 YAŞ) İçeriği:
1. ALGORİTMA VE KODLAMA ETKİNLİKLERİ
2. ALGORİTMA VE KODLAMA ETKİNLİKLERİ
3. ALGORİTMA VE KODLAMA ETKİNLİKLERİ
SİBERNAZ İLE TEKNOGÜL " Yastığım Titriyor mu? "
SİBERNAZ İLE TEKNOGÜL Benim Dijital Rozetim
ALGORİTMA VE KODLAMA ETKİNLİKLERİ Açıklamaları:
Çocuklara kod yazmayı öğretmekten daha çok onları kod yazmaya teşvik etmemiz gerekir. Bunun için okul öncesi eğitiminde çocuklarımıza kodlamanın temel mantığını öğretiyoruz. Bu kitapta eğlenceli oyunlar, etkinlikler ve boyamalar ile çocuğumuza sistematik bir algoritma mantığını yerleştirmiş oluyoruz.
Yalnız lütfen unutmayınız ki Sevgili Ebeveynler ve Öğretmenler, kitaptaki etkinlikleri mutlaka çocuğunuzla birlikte yapın. Tüm etkinlikleri hızlı ve hatasız yapmasını değil, farklı şeyler denemesini önemseyin.
Çocuklarımız için kodlama eğitimi ile analitik düşünme becerisi kazanımını sağlar. Olay ve durumlar arasındaki ilişki sağlama becerisi gelişir. Problem çözme yeteneği becerisine katkı sağlayıp, sistematik düşünme mantığını kavratır.
KİTAP İÇERİĞİ;
Hedefe Ulaşalım
Doğru Hedefi Bul
Labirentten Çıkalım
Grafik Boyama
Doğru Sıralama
Tekrarlanan İşlemler
Algoritma Takibi ile Çizim
Örüntü ve Sıralama
Resimli Sudoku
Normal Sudoku (2x2)
Normal Sudoku (2x3)
Simetri
İkili Kodlama
Kod Cevapları
KAZANIMLAR;
Algoritmik Düşünme
Yönerge Takip Becerileri
Döngüler ve Kodlama Mantığı
İkili Sayı Sistemi
Odaklanma ve Konsantrasyon Gelişimi
Görsel Algı ve İşitsel Dikkat Gelişimi
Görsel Hafıza ve Kaydetme Yeteneği
Akıl ve Mantık Yürütme
İşlem Becerisi
Dikkat Güçlendirme
Sayısal Algı ve Sayısal Hafıza Güçlendirme
Düşünme Becerisi
Farklı Düşünme
Sezgisel Düşünme
SİBERNAZ İLE TEKNOGÜL " Yastığım Titriyor mu? "
Bu hikâye, günlük hayatta karşılaştığımız problemlere çözüm üretirken kodlamayı nasıl kullanabileceğimizi ve bilgi işlemsel düşünme becerisi sayesinde kolay, pratik çözümlere nasıl ulaşabileceğimizi görmenizi sağlayacaktır. Sibernaz ve Teknogül kodlama öğrenmektedir. Arkadaşları Mustafa’nın annesi ve babası işitme engelli olduğu için alarm ile uyanamamakta ve Mustafa bu yüzden okula geç kalabilmektedir. Bu problemi kodlama ile çözmenin mümkün olacağını düşünen Sibernaz, arkadaşları ile birlikte bir alarmlı yastık projesi üzerinde yoğunlaşacaklardır. Acaba bu fikir ile Mustafa’nın anne ve babasının uyanma problemine çözüm getirebilecekler midir?
Hikâye boyunca farklı sorular ile karşılaşacaksınız. Bu sorular, bilgisayar bilimlerinin günlük yaşantımızda karşılaştığımız problemlerde çözümü kolaylaştırıcı etkisi üzerine kurgulanmıştır. Bu sayede, hikâyede bilgisayar bilimlerini kullanarak bilgi işlemsel düşünme becerinizi geliştirebileceksiniz. Aynı zamanda hikâye içerisinde çeşitli etkinlikler ile de karşılaşacaksınız. Bu etkinlikleri QR kod ile okutarak izleyip gerçekleştirebilirsiniz.
Eğlenerek öğrendiğiniz, keyifli okumalar diliyoruz.
Bilgi İşlemsel Düşünme Becerisi Soruları
-Ne Zaman Bilgisayarda Oynayabilirim?
-Geri Dönüş Yolu
-En Kısa Mesafe
-Gizli Mesajı Çöz
-Lunapark Bileti Çekilişi
-Rozet Kimin?
-Jetonları Kim Kullandı?
-Drone Eczane Görevi
-Mutfak Fayansımın Algoritması
-Kodlayabilirim
Etkinlikler
-Devrilmeyen Bardak Kalmasın
-Reverse Oyunu
-Kâğıt Devreler
-Meyvelerin DNA’sı
-Duymuyorum ama Hissediyorum
Sibernaz ve Teknogül -Benim Dijital Rozetlerim
Bu hikâye, dijital dünya ile bağı sıkı iki kuzen olan Sibernaz ve Teknogül’ün yaşamlarından bir bölümü ele alıyor. Dijital dünyada kullandıkları uygulamalarda, karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri durumlar üzerinden olaylar şekilleniyor. Aslında yalnızca çocukların bilmesi değil interneti kullanan herkesin bilgi sahibi olması gereken farklı başlıklar hikâyeyi oluşturuyor. Siber dünyada olması gereken gizlilikten, kullanılan cihazlardaki güvenliğe, dijital ortamlarda kurulması gereken empatiden, yaşımızla birlikte büyüyen dijital ayak izine uzanan dijital bir hikâye bu. Her bölüm başlığı hikâyede bir bütün içinde anlatılıyor. Her başlığa özel konu bitince okuyucuya iki seçenekli soru yöneltiliyor. Kişinin seçimine göre
doğru seçenekli veya yanlış seçenekli pine yönlendiriliyor. Okuyucu, pinlerde doğru davranışı seçtiğinde rozete sahip olmaya hak kazanıyor. Daha sonra oluşturduğumuz konuyla ilgili oyunu oynayarak hikâyeye devam ediyor.
Aynı zamanda hikâyenin akışına göre Sibernaz ve Teknogül dijital olmayan etkinlikler yapıyor. Kitabın sonunda etkinlikleri nasıl yapacağı okuyucuya da anlatılıyor. Hikâyede 7 pin, 8 etkinlik bulunuyor.
Ele aldığımız başlıklar:
-Ergonomi
-Çoklu Görevlilik
-Gizlilik
-Uygulama Gizliliği
-Oyun Etiketleri
-Siber Güvenlik
-Siber Zorbalık